Amphitheater Style Lakeside Home with Sloping Courtyard Design

An elevated courtyard is the integral cog in the working of this unique 570 square metre residence in Saphan Sung, Thailand, designed by architectural team WARchitect. WIth landscaping by Ginggaanbai, the central courtyard connects all of the interior spaces and constructs universal garden views. Although this lush space is the heart of the home, it’s a panoramic lake view that formed the main priority of this project. The house has been creatively layered like an amphitheater to increase the range of visual contact, with the upper level looking down through the lower with minimal obstruction of the vista. From the lakeside, living room, gaze glides peacefully up to bedrooms over the steps of planted terraces.

Recommended Reading:  Luxury Family Compound With Huge Courtyard and Koi Pond

Did you like this article?

Share it on any of the following social media channels below to give us your vote. Your feedback helps us improve.

From Home Designing

Other related interior design ideas you might enjoy
Comments? Let us know
House with front lawn

Get the best in architecture and design

Delivered directly to your inbox. Free.


Here is what you get free by subscribing:

  • An ebook with 100+ images of some of the best work we have ever featured.
  • A daily dose of outstanding design pictures and tips in your inbox.
  • Inspiration from the best in the industry. Watch, adapt, adopt!