A South African Home that Maximizes Nature Reserve Views

When you have a home perched atop a hill in South Africa, chances are you may get some truly spectacular views. But in this home, from the team at Nico van der Meulen Architects, the views are nothing short of amazing. The Johannesburg home was designed for a family and is located at the foot of a local nature preserve. In order to maximize the views of this stunning landscape, attention was placed on opening up the North side of the home with plenty of glass of outdoor entertaining areas. The resulting home is a testament to its architects, with its unique exterior and open, welcoming interior the best of what a home can really be.

Did you like this article?

Share it on any of the social media channels below to give us your vote.

Your feedback helps us improve.

House with front lawn

Get the best in architecture and design

Delivered directly to your inbox. Free.


Here is what you get free by subscribing:

  • An ebook with 100+ images of some of the best work we have ever featured.
  • A daily dose of outstanding design pictures and tips in your inbox.
  • Inspiration from the best in the industry. Watch, adapt, adopt!